Vlaanderen wandelt in het magnifieke Aarschot

Gepost door: Rita |WSC Langdorp

Stipt om 7 uur zijn we vertrokken met heel veel verwachtingen: zou het inderdaad mooi weer worden? Hoe zal de organisatie verlopen? Nochtans moesten we ons daar zeker niet ongerust over maken  want alles was prima geregeld!!

Rond 9uur waren we reeds in de vertrekzaal waar  “wandelclub Langdorp” alles in het werk stelde om alles in goeie banen te leiden. Al de afstanden(uitgenomen de 42km) werden bewandeld door onze clubleden en iedereen was uiterst tevreden!!          

Het was wat puzzelwerk om de 25km samen te stellen aangezien die niet voorhanden was: geen probleem want René heeft het voor ons uitgedokterd om dan zelf de 29km aan te vangen!  We namen het eerste parcours van de 42km  om vervolgens het parcours van de 20 te volgen;we startten onze prachtige wandeling met een korte verkenning van Aarschot, de parel van het Hageland. De machtige O.L.Vrouwekerk plantte zich op ons netvlies: opgetrokken uit bruine ijzerzandsteen met een opvallende renaissancespits als toren. Binnenin was de preekstoel en de biechtstoel in Vlaamse barokstijl opgetrokken. Even verder wandelden we langs de Demer of “de donkere rivier ‘ die 85 km lang is en uitmondt in de Dijle in Werchter.  ‘ Langs groene oever stroomt de Demer,  zacht kolkend naar zijn bestemming’ zo staat vermeld op de oever.

Ietwat verder wees de pijl een korte, scherpe  bocht naar links aan en zo konden we beginnen aan ons golvend parcours. Op de hoogte namen we een overblijfsel van een toren waar om dan verder  de vrije natuur op en neer te verkennen. De natuur begint haar kleurenpracht ten toon te spreiden : de witte bosanemoontjes, madeliefjes en het kaasjeskruid  gaven ons een heerlijk gevoel. Het voordeel om op dat uur de 42km te beginnen is dat we echt van de stilte konden  genieten! De echte 42km-wandelaars waren al lang vertrokken….

Na 9 km kwamen we  in de eerste rustpost in Rillaar. Daar was het een gezellige drukte maar alles verliep supervlot;( enkel de grote afstanden deden deze rustpost aan…). We zagen er warempel een stadsgenoot… en natuurlijk ook clubgenoten…met plezier vertrokken we voor de volgende  8.8km: het zou een prachtige lus  vol natuur worden!!  Langs bos-en aardewegen  trokken we door de heerlijke  natuur , afgewisseld met  wuivende korenvelden.We konden prachtige vergezichten waarnemen  vooral van Rillaar : het hele dorp was te zien  en het beeld was doorspekt met grazende en lopende paarden; Na de tweede rustpost trokken we door een heel ander uitzicht. Het was eerder vlak maar wondermooi. Langs een zijrivier van de Demer konden we super genieten…daarna trokken we nog door enkele prachtwegeltjes om daarna weer de Demer te dwarsen en na 7,2km ons eindpunt te bereiken…de 25,1km stond op de teller!!

Het was nog maar 15 uur en velen hebben er nog de 5 of 8 km bijgewandeld  om zodoende het centrum van Aarschot nog even te verkennen. Jef heeft zelfs 38 km onder zijn schoenen geschoven! Sommigen hebben ook nog van een heerlijke wafel of een ijsje genoten!

Het moet gezegd : deze wandeldag was een schot in de roos : het parcours, de organisatie , de rustposten en de vriendelijke ontvangst waren  een pluim waard ! Voor de organisatoren een dikke proficiat en de +/- 6900 wandelaars zullen dat allemaal beamen. Het was super!!!!

\r\n \r\n