Wandelen op de laatste dag van het jaar

Gepost door: Kastaar |Kreketrekkers Kortemark

Als je de titel leest zou je meteen geneigd zijn om te zeggen het is nog waar ook. En vooral wat het weer betreft was het geen vetten. Maar anderzijds hebben wij toch een vol jaar gewandeld en mooie momenten beleefd. Neem het niet te triestig op, er staat een nieuw jaar voor de deur en hopelijk is het een beter, dus hou de moed erin en laat je niet kennen, wij doen alvast voort en kiezen voor het 15 km parkoers.

Wij stappen het parkoers op langs het mooi verlichte marktplein, dat fleurt de mensen toch op.Wat later stappen wij een parkje binnen en een kronkelend weggetje begeleid ons langs verschillende vijvers, echt een zeer genietbaar stukje parkoers.

Wat verder aan het station gaan wij een stukje langs de spoorlijn en met een wijdse bocht zijn wij het landschap in. Heel wat paadjes de ene al smaller dan de andere , de vele rijen knotwilgen en de klaterende kreekjes brengen onze heel wat mooie landschappen in deze rustige landbouwstreek, en echt deze streek straalt gemoedelijkheid en rust uit. Voor een stadsmens in dit landschap terecht te komen moet zeker een apart gevoel geven en een ongelooflijk  moment nalaten, waar is die dagelijkse gejaagdheid toch naar toe onbegrijpelijk , maar toch mooi en aangenaam om te beleven.

In het  cultureel centrum in Handzame benutten wij onze rustpost. De zon had eventjes gepoogd om er door te komen maar moest zich terugtrekken, alleen het strak windje hield stand.

Het wordt toch nog een aangename genietbare wandeling langs die heerlijke paadjes, echt een rondje om heerlijk van te genieten Men heeft er een toeristische attractie van gemaakt door middel van een plattelands kijkroute te ontwerpen.

Daarom van harte proficiat en van harte dank voor jullie inzet. Velen zitten al met hun gedachten en planning in de feesten, en jullie zijn nog aan het werk om ons nog wat aangename momenten te bezorgen in dat jaareinde. , iedereen mag jullie dankbaar en genegen zijn voor deze toewijding.

Kreketrekkers Kortemark zet alvast 2013 goed in, dat wensen wij jullie van harte toe, hopelijk kunt U dat koppelen aan een uitstekende gezondheid, en heel wat aangename wandelmomenten en hou jullie goed