Wechelderzande

Gepost door: Rita |De Zandstappers

Supermooie natuurwandeling in een nat en slijkerig jasje!


Op zondag 18 augustus 2019 staan we met 45 wandelaars te wachten op de bus, weliswaar allen in de auto want...het regent!
Dit is al lang geleden dat 4 op 1 rij een regendag uitgekozen heeft...maar Wim was zoals altijdsuper-enthousiast en dit werkte aanstekelijk! Dus zijn alle 45 clubledentevreden op de bus gestapt.
De bedrukte stemming was verdwenen en we keken vol goede moed naar de aankomst in De Zandfluiter. Het was een vlotte afhandeling van de inschrijvingskaarten en iedereen had al vlugeen plaatsje in de zaal bemachtigd. Velen genoten nog van een kopje koffie al dan niet met wat geknabbel erbij. Een unicum in de wandelgeschiedenis: we werden aan tafel bediend!!! Dat vlotte bijzonder goed want we hadden nog maar ons bordje met DORST omhoog gestoken en daar was al een serveuse.
Ondertussen werd duchtig afgesproken welke afstanden aangedaan zouden worden. Blijkbaar hadden alle afstanden succes maar vooral de 14 , 21 en 25 km waren in trek. Jef deed natuurlijk de 32 km en dat was blijkbaar niet genoeg want hij was te vroeg terug en dan wandelde hij nog maar eens de 7km erbij!! Van een bijna-marathon-man gesproken!!! In ieder geval een dikke proficiat voor zoveel energie.
Wij twijfelden wel even tussen de 21 of de 25km en we lieten de regen beslissen: het werd de 21km..de paraplu open en we zijn vertrokken..we waren bijna onmiddellijk verzwolgen door het loverdak wat een voorproefje van de hele wandeling was. Het werd een natuurwandeling puur sang!
Liefst 83procent onverhard terrein (de 14km kreeg er zelfs 88procent) kregen we voorgeschoteld. We waren nog maar vertrokken of we werden al ondergedompeld in een kunstproject. Wie de moeite nam om te genieten werd getrakteerd op heel wat moois.  De natuur gaf ons ook bescherming tegen de regen. We werden erg beschermd door de bomen en er was geen wind: dus werden we niet erg nat. We hebben het wel geweten dat het al een tijdje regende want slijk werd ons deel en de 21km kreeg daarvan het voorrecht.
Onze schoenen  kregen al gauw een andere kleur maar dat deerde ons niet. We verlangden al naar de eerste stop waar we enkele clubgenoten zagen en waar velen op het gemak een goeien konden drinken: het regende toch.
In het tweede stuk werden we weer getrakteerd op een ongerepte natuur met smalle en brede bospaden met rood slijkzand . Zelfs de paddenstoelen vonden dit weer geweldig.
De speciale gemeenteplaten gaven aan dat we Gierle binnenkwamen. Op een brug over de autoweg zat een doorweekt duifje dat de kracht niet had om weg te vliegen. Waar zat onze Rene om dit diertje naar de vogelopvang te brengen???? En..de weergoden hadden toch wat medelijden met ons want de regen bleef uit! Het werd toch nog een zeer aangename tocht.
In het derde deel werd natuur weer ons deel. Iemand was een nieuwe wegafscheiding aan het plaatsen en even verder werd ons alles duidelijk. Een kudde schapen en geiten, zeker een honderdtal, hadden niet veel voer meer en mochten dus naar de overkant van de wegel.
We trokken weer verder in de ongerepte natuur om even verder een rustpost in een boshut aan te spreken. We kregen al vlug wat gezelschap.
Even later kwamen we terug in de bebouwde wereld met het voetbalveld en de kerk voor ons.
In de startzaal was het een drukte van jewelste want velen waren aan het genieten van een natje en een droogje.
Er waren er zelfs aan het kaarten geslagen: ze wilden mekaar een hofstedeke aftroeven maar ze moesten tevreden zijn met het toilet van de hoeve zelfs zonder toe-of afvoerleiding.
Buiten onder de tent zat de rest van onze kliek en die verbroederden met andere clubs. Ook hier was de ambiance troef!!
Heel tevreden en al droog zijn we dan huiswaarts gekeerd om stipt om 18,30u Zedelgem te bereiken..

\r\n \r\n