Zeer genietbaar parcours door de Trompe

Gepost door: Kastaar |Dwars door de Trompe

Een grote tent, een pak volk van in de ochtenduren, een gulden zonnetje en een gastvrije feestgrage club wat wil je nog mee om de sfeer erin te brengen. Het is haast een traditie op deze jaarlijkse wandelhappening aanwezig te zijn. En ben je nummer 20 of een veelvoud ervan ga je al met een fles wijn naar huis, joepie papa is dronken, maar wij hadden pech, geen fles voor ons, en kiezen dan maar voor het 16 km parkoers.

Een eerste van de verschillende kerkpaadjes leid ons naar het centrum en de oplopende horizon bezorgt ons al een mooi sfeerbeeld van het dorp. Ja wij zijn aan het klimmen namelijk naar de olieberg toe, zou hier ooit naar olie geboord zijn? Of woonde daar vroeger een oliebaron, wij hebben er geen antwoord voor. Maar eens boven kunnen wij terug genieten van enkele sfeerbeelden van de licht golvende streek. In de oliebergstaat houden zij wel een aloude spreuk in ere, want bij de C.M. zeggen zij altijd, snoep verstandig eet een appel, en ja wij kregen er één gratis aangeboden, van harte dank.

Een eind verder wisselen wij voor een kerkpaadje in de Romeinse heerweg die even later uitmond in een heerlijk groen dreefje, waar wij getrakteerd worden op een fluitconcert. Maar pas op in de goede zin, want onze gevederde vrienden zijn er even blij gezind bij als wij, en dat laten zij horen en zo beleven wij een hemels mooi natuurgebeuren.. Ook enkele hoeves getuigen van het landbouwleven aldaar.

Op één van die hoeves, krijgen wij een traktatie aangeboden, namelijk een glas karnemelk vers en koel uit de karn of een frisdrank naar keuze ook hier beste dank. Het is een prachtige oude hoeve met veel bloemen en bomen op het erf, echt een juweeltje, wij bevinden ons op het Pladijshof.

Als de energiemolens van Zwevegem ons wenken komen wij stilaan in het zomerse landbouwlandschap terecht. Rustig kronkelende tarmacjes laten ons heerlijk genieten van die waardevolle natuursfeer, machtig mooi.

Het industrieterrein laten wij rechts liggen en nemen de groene dreef die een buffer vormt voor het gebied, bij het binnenkomen van Zwevegem nog even een fraaie wijk door naar het ontmoetingscentrum Kappaert waar wij genieten van onze rustpost.

Na die rust eventjes richting kanaal tot aan de la flandere brug, waar de trapjes ons uitnodigen om de brug te nemen en het kanaal over te stappen en eens boven terug een paar mooie zichten.

Wij zijn u richting Zwevegem binnen en maken een lus rond de fabrieksgebouwen van Bekaert en Betenfence tot wij een moment later rechts af gestuurd worden richting prietserage, thans een gemeenschapscentrum, maar vroeger de oude pastorij.. Wij zijn meteen op een oude trambedding terechtgekomen, herschapen in een tarmacje en een uniek mooie dreef en in de bermen vinden wij er zelfs wilde orchideeën, het is een paradijselijk wandelstukje, en wij hebben geluk want het is nog een behoorlijke afstand. Wat verder worden wij even via een veldweggetje afgeleid in het landschap. Hier 4 energiemolens op een rij, zijn die misschien eigendom van de Zedelgemse wandelclub, of is het louter een zinspeling, het laatste zal wel beter in het kader passen. Op de hoeve D’ Hooghe-Scheure gaan zij de sponsor even plezieren en wij genieten er van een heerlijk zomerse verpozing.

Wat later bereiken wij het oude stationgebouw van Deerlijk en daarna is het terug genieten van het landschap met op het einde vlak voor de laatste kerkwegel de max. , ha ja wij worden er een gratis max kriek aangeboden, terug van harte dank, en zo geraken wij aan het einde van een heerlijke wandelhappening en praten nadien nog wat na in de goed gevulde tent. Heb je van dit alles honger gekregen, wel geen probleem want naar huis krijg je nog een doos pasta mee.

Mensen van wandelclub De Trompe van harte gefeliciteerd en van harte dank voor jullie inzet. Ook een woord van dank voor de vele geschenken onderweg dank zij jullie en de sponsors. Jullie waren een gezellige en gastvrije ploeg waar wij volgend jaar graag terugkomen. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.