Zon zee en heel veel groen, in Knokke-Heist was het te doen.

Gepost door: Kastaar |WNZB Knokke-Heist VZW

Knokke-Heist 13-07-2013 

Een rustig weertje, neiging tot mooi windstil en een begin temperatuur van 14°, maar het zou niet lang duren of het was zeer aangenaam zomerweer en het kwik ging zelfs om en bij de 25° aangeven, het was echt het lang verwachte zomerweer, ook wij zijn van de partij en kiezen voor het 15 km parkoers. 

Enkele smalle straatjes en wij stappen richting waterfabriek op, eens daar gekomen stellen wij vast dat zij toch wel die grote waterkraan vergeten waren om deze af te sluiten, amaai, nee hoor het is enkel gezichtsbedrog. De hemelweg is één van de eerste mooie dreven die wij in de loop van de dag zullen bewandelen. Verder via smalle rustige wandelstraatjes passeren wij veel imposante villa’s. Het is er met een heerlijk wandelen op die stille weggetjes tussen het groen, haast in een sprookjestuin. Verder stappen doen wij op het dutspad dat ons naar de grote laan brengt en ons laat passeren voorbij het prachtig aangelegde mini-golf. Verder de mooie voortuinen en tuinen zijn echte bloemenparadijzen, allemaal  zichten om in een prentenboek te bewaren. Ook een stuk bos en waarom niet. Hier ontdekken wij weliswaar een apart beeld, het geeft de indruk dat het gesneeuwd heeft, wat zeer onwaarschijnlijk is bij een temperatuur van 24° boven nul. De grond is er bedekt met massa’s witte donsjes, afkomstig van de stuifmeelkorrels. In het bos worden wij als in een labyrint rondgestuurd en wij kunnen ons beenspieren eventjes trainen, want de paadjes gaan lichtjes op en neer en zo komen wij terecht in een lokaal schooltje van de wijk Zevekote. Het is niet Zevekote bij Gistel, nee wij zijn niet verdwaald gelopen. Na de rust pardoes onmiddellijk het bos in terug, kan geen kwaad hoor, en wat later stappen wij terug op het zogezegd netwerk van dergelijke paadjes, hoeveel er waren hebben wij niet geteld, maar het was mooi en rustig. Vele van die weggetjes hebben ook een naam met een stukje geschiedenis achter zoals het zoutdijkske, dat zou aangelegd zijn in 1787. Wij komen het Zoute opgestapt en gaan nu een gans stuk de dijk volgen. Profiteren van het extra ozon dat de kustlucht rijk is, en die ozon is zeer goed voor ons piepkast. Meteen zijn wij een stukje in vakantiesfeer, want al heel wat toeristen zijn ter plaatse, en op het strand liggen de eerste zonnekloppers te zonnebaden. De dijk gaan wij volgen tot aan de Duinenstraat. Bij het verlaten van de dijk zien wij heel duidelijk de silhouetten van de steeds groter wordende zeebrugse haven. Wij stappen nog even binnen in een lokaal schooltje voor een tweede rustpost. Via de achterkant van de mooi gerestaureerde H.Hartkerk stappen wij door een stukje centrum. Nog een bosje en wat knusse weggetjes komen wij langs het zegemeer door, ook een aantrekkelijk wandelgebied en zo naderen wij stilaan het einde van een zeer genietbare wandeldag. Het netwerk van al die rustige en met veel afgezette hagen, mooie tuinen en prachtig villa’s lieten ons wegdromen in een echt heerlijk wandelparadijs. 

Parkoermeester van harte proficiat en van harte dank voor je inzet het was zeer mooi werk. Ook de organisatie en de medewerkers willen wij in eenzelfde eer betrekken ook hun werk werd zeer gewaardeerd. Gasten hou jullie goed het allerbeste en tot een volgende wandelgelegenheid.